Vergoeding Osteopathie

Ontvang ik een osteopathie vergoeding? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw osteopaat en zorgverzekering. De osteopathie behandelingen kunnen hoog uitvallen. Het is dan ook fijn dat u in sommige gevallen kans maakt op een osteopathie vergoeding.

Wanneer de osteopathie ingeschreven staat in één van de officiële registers van osteopaten kunnen de behandelingen vergoed worden. Kramer Osteopathie staat ingeschreven bij het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O.). Naast deze voorwaarde voor osteopathie vergoeding is het belangrijk dat u een aanvullende zorgverzekering heeft.

 

Osteopathie vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt er geen vergoeding osteopathie gegeven. Om een vergoeding osteopathie te krijgen moet u een aanvullende ziektekostenverzekering hebben. Voor vergoeding van de nota osteopathie is in principe geen verwijsbrief van de arts nodig.

Hoeveel u kan declareren is afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende polis. De osteopathie vergoeding kan tussen verzekeringen veel verschillen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Het eigen risico geld alleen voor bepaalde kosten uit de basisverzekering.

 

Advies

Onderzoek de aanvullende ziektekostenverzekeringen. Er is verschil in de uit te keren vergoeding osteopathie. De basisverzekering en de aanvullende verzekering kunnen afzonderlijk bij verschillende verzekeraars afgesloten worden. Voor de hoogste osteopathie vergoeding doet u van tevoren uitgebreid onderzoek. Dit kan u veel geld schelen.