Wat is osteopathie?

Hoe kan osteopathie u helpen? Waarom moet u kiezen voor osteopathie.

Wat is het doel?

Het behandelen heeft het doel de beperkte mobiliteit te verbeteren. Lage rugklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een beperkte mobiliteit van de dikke darm. De osteopaat kan dat behandelen en daarmee de oorzaak van de klacht wegnemen.

Het is belangrijk dat de circulaties goed plaatsvinden. De mate van bloedtoevoer, de afvoer van het zuurstofarm bloed, de afvoer van het lymfe en de stroming van het hersenvocht en ruggemergvocht zijn de circulaties die ook de aandacht krijgen.

Still, de grondlegger van de osteopathie, vergelijkt het lichaam met een akker. De bevloeiing en de afvoer van de akker moeten goed functioneren om zo’n optimaal mogelijke oogst te krijgen.

Wat is een osteopaat?

Een osteopaat is iemand die de geneeswijze osteopathie uitoefent. Een geregistreerd osteopaat heeft een vijfjarige basisopleiding gevolgd, afgesloten met een examen. Daarna gevolgd door een driejarig afstudeertraject, afgesloten met het verdedigen van een thesis.

Osteopaten zijn opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft.

De osteopaat werkt alleen met z’n handen. Er komt geen apparatuur aan te pas. Geeft dit nog geen duidelijk antwoord op uw vraag ‘Wat is een osteopaat?’.

Dan kunt u altijd vrijblijvend contact op nemen met Peter Kramer. Hij kan u vrijblijvend toelichten wat een osteopaat is.

Vragen over osteopathie?

Is het antwoord op de vraag ‘Wat is osteopathie?’ of ‘Wat is een osteopaat’ u toch nog niet helemaal duidelijk?

 

Kramer Osteopathie heeft veel ervaring met de osteopathie en is sinds 1997 actief.

Voor uitgebreid antwoord op al uw vragen kunt u telefonisch contact opnemen met 029 94 70 003.

Peter Kramer vertelt u graag wat osteopathie is en wat een osteopaat precies doet om uw klachten te verhelpen.

Maak nu een afspraak

Social Media

Bedrijfsgegevens

Moerasvaren 68
1441 SR Purmerend
029 94 70 003
Info@kramerosteopathie.nl
K.v.K nummer: 37147677

Peter Kramer logo

Privacy statement

Copyright © 2017 Peter Kramer

Klanten vonden mij via