Wat is osteopathie?

Hoe kan osteopathie u helpen? Waarom moet u kiezen voor osteopathie.

Wat is het doel van osteopathie?

Het behandelen heeft als doel om de beperkte mobiliteit te verbeteren.

Wat doet een osteopaat bij rugklachten? Lage rugklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een beperkte mobiliteit van de dikke darm. De osteopaat kan dat behandelen en daarmee de oorzaak van de klacht wegnemen.

Het is belangrijk dat de circulaties goed plaatsvinden. De mate van bloedtoevoer, de afvoer van het zuurstofarm bloed, de afvoer van het lymfe en de stroming van het hersenvocht en ruggenmergvocht zijn de circulaties die ook de aandacht krijgen.

Still, de grondlegger van de osteopathie, vergelijkt het lichaam met een akker. De bevloeiing en de afvoer van de akker moeten goed functioneren om zo’n optimaal mogelijke oogst te krijgen.

 

Wat doet een osteopaat bij volwassenen? 

Allereerst is het goed om te weten dat u bij een osteopaat terecht kunt in elke levensfase waarin u zich bevindt. Van pasgeboren baby’s tot aan volwassenen kunnen terecht bij Kramer osteopathie.

Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Allereerst zal er een gesprek en een osteopathisch lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarna een behandelplan kan worden vastgesteld.

Een osteopaat brengt het lichaam weer in beweging. Hij brengt bepaalde opbouwprocessen en regelmechanismen op gang en stimuleert de doorbloeding en zenuwactiviteit.

De klachten die u ervaart ontstaan door blokkades die een invloed kunnen hebben op de circulaties en het zenuwstelsel. Het proces van de aan-en afvoer van afvalstoffen en bouwstoffen dient weer geoptimaliseerd te worden.

Daar waar in het lichaam een disbalans plaatsvindt in de doorbloeding, dat is waar de osteopaat naar op zoek gaat, om zo de beweeglijkheid door middel van zijn handen te stimuleren.

 

Is de osteopathie een erkend beroep in Nederland? 

Het beroep osteopaat staat nog echt in de kinderschoenen. er zijn echter al landen waar de osteopaat als beroep erkend is.

Landen als Australië, Amerika, Frankrijk, Groot Brittanië, Finland en Zwitserland behoren tot de landen waar osteopathie binnen de reguliere gezondheidszorg valt.

 

Worden behandelingen bij de osteopaat vergoed? 

De meeste zorgverzekeraars in Nederland vergoeden behandelingen bij een geregistreerde osteopaat. De behandeling wordt niet in alle gevallen volledig vergoed.

Osteopathie zien wij binnen onze branche als aanvulling op de klassieke geneeskunde en niet als alternatief. We zien steeds meer dat ook op wetenschappelijk niveau de resultaten van osteopaten worden ondersteund.

Wat is een osteopaat?

Een osteopaat is iemand die de geneeswijze osteopathie uitoefent. Een geregistreerd osteopaat heeft een vijfjarige basisopleiding gevolgd, afgesloten met een examen. Daarna gevolgd door een driejarig afstudeertraject, afgesloten met het verdedigen van een thesis.

Osteopaten zijn opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft.

De osteopaat werkt alleen met z’n handen. Er komt geen apparatuur aan te pas. Geeft dit nog geen duidelijk antwoord op uw vraag ‘Wat is een osteopaat?’.

Dan kunt u altijd vrijblijvend contact op nemen met Peter Kramer. Hij kan u vrijblijvend toelichten wat een osteopaat is.

R

Geen apparatuur nodig

R

24 jaar ervaring

R

Voor alle leeftijden

Vragen over osteopathie?

Is het antwoord op de vraag ‘Wat is een osteopaat’ u toch nog niet helemaal duidelijk?   Kramer Osteopathie heeft veel ervaring met de osteopathie en is sinds 1997 actief. Voor uitgebreid antwoord op al uw vragen kunt u telefonisch contact opnemen met 029 94 70 003. Peter Kramer vertelt u graag wat osteopathie is en wat een osteopaat precies doet om uw klachten te verhelpen.